PCGszerver

A www.pcgalaxis.blog.hu weboldalhoz tartozó cikkek tömkelege.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Battlefield 2

2008.06.25. 16:56 :: KapiBence22

 

 

Kategória: Multi FPS

 

Kiadó: Electronic Arts

Fejlesztők: DICE

Fejlesztők eddig tesztelt játékai: Battlefield széria

Hivatalos weboldal

Egyjátékos demo

Videók:

Part 1

Part 2

Part 3

Part 4

Teszt:

A Battlefield 2 nyilván okkal kapta a kettes számot, hiszen ez már a harmadiknak felelne meg. Szerény véleményem szerint azért, mert valakinek az 1942 feküdt jobban, míg másoknak inkább a Vietnam. Szerencsére, a Battlefield 2 mind a két oldalnak kedvezett.

 Gyarapodott rendesen

A Bf Vietnamban nem igazán hoztak érdemlegest változást az 1942-höz képest, itt már találunk eléggé sokat. Az egyik, hogy már nem kettő, hanem három oldal van. Mivel már jelen környezetben járunk, ezért ne lepődjünk meg se a Közel-Keleten, se az amerikain. Azonban Kína egy kicsit megbolondítja a már kissé egyhangúnak számítú arab vs USA szituációt. A másik, hogy már 7 darab kaszt van, melyeket az első videóba be is mutattam. Azonban arról már nem ejtettem szót, hogy mind a három oldalon megegyeznek a kasztok tulajdonságilag, csak kinézetben térnek el, fegyvereik meg ruházatuk egyaránt. Bár néha igen csak minimális szinten eltérnek, például lövésmódban (pl: az amerikai Assault-os sorozatban és egyesével tud lőni, az arab egyesével és automata módban). Egyedül a mesterlövészek térnek el igen csak. Az amerikai mesterlövész puska erősebb, bár kevesebb golyó fér bele, és jóval lassab, mint az arab és Kínai. Azonban a legnagyobb változást egyértelműen a Commander és Squad Play mód hozza, amelyet szintén bemutattam, ezért fölösleges ecsetelni őket.

A DICE megint alkotott

A DICE-os srácok ismét nagyot alkottak, és nagyon jót szórakoztam a Battlefield 2-vel, a kissé unalmas Vietnam után. Végre kerültek bele érdemleges újítások, nem csak néhány légypiszokról van szó. Kisebb nagyobb hibái ellenére talán az egyik legjobb Multiplayer FPS, amit tiszta szívvel ajánlok!

Hardverbox:

Minimum: 1,7Ghz processzor; 512MB RAM; 128MB, Shader Model 1.4-es VGA

Teszt konfig: AMD Athlon XP 2500+; 1GB RAM; 128MB, Shader Model 2.0-ás VGA

Vélemény: A tesztkonfiguráción közepes grafikán, 1024X768-on és 100%-os látótávolsággal teljesen jól futott. Viszont gépem állítólag megfelel az ajánlott konfigurációnak (csak VGA-ba nem), és sajnálattal tapasztaltam, hogy 5-6 FPS-el futott.

Értékelés:

Grafika: +

Pro: szinte minden gyönyörű

Kontra: a szépségnek ára van

Hangok: +

Pro: király fegyver-, jármű- és karakterhangok

Kontra: gagyi a hangtompítós pisztoly hangja

Irányítás: 0

Pro: jól konfigurálható

Kontra: kezdőknek túl sok gomb; a légi járművek irányítását gyakorolni kell

Hangulat: +

Pro: sok kaszt, pálya, jármű és oldal; feloldható fegyverek és kitüntetések; Commander és Squad Play mód

Kontra: unalmas Egyjátékos mód; túl nagy pontszámok a szintek között

93%

Tippek-Trükkök:

Kétféle képpen játszhatunk Multiba. Vagy a csata közepébe megyünk, ahol ezerrel jönnek a pontok, vagy taktikusan, hátulról kezdjük el foglalni az ellenőrző pontokat, azonban jóval kevesebb pont fejében.

A legkönnyebben a Medic kaszttal szerezhetsz pontot, hiszen nem csak ölésért, hanem újraélesztésért, és gyógyításért is kap pontot. Azt is tegyük hozzá, hogy alap fegyvere is egész jó, a feloldhatók pedig még annál is.

Minden pályán van egy-egy olyan taktika, mellyel egyértelműen megnő győzelmi esélyünk. Az egyik ilyen a Daqing Oil Fields, ahol a középső ellenőrző pont körül vannak eléggé magas "tartályok", ahonnan nyugodt szívvel kempelhetünk.

Bizonyos kitüntetéseket olykor meg kell szerezned, ha szintet akarsz lépni.

Igaz, hogy ha Parancsnokok vagyunk, akkor a kissé unalmas térképkezelést kapjuk meg, azonban ha nyer csapatunk, összegyűjtött pontjaink dupláját kapjuk meg!

Tudtad-e?

#1: Ahhoz, hogy a Battlefield 2-ben az európaiak oldalán is harcolhassunk, ahhoz meg kell vennünk 4.000 Ft-ért az Euro Force nevezetű Booster Pack-et. Azonban, ha megvesszük konzolra a Bf2 Modern Combat-et, akkor az európaiakat is megkapjuk. Ebből a szempontból a PC kapta a pofont, azonban konzolon csak 5 kaszt van, és nem 7 (hahaha).

#2: A készítők voltak olyan kedvesek, hogy ingyenesen letölthetjük a pályaszerkesztőt, amivel olyan részletes pályákat is csinálhatunk, mint az alapjátékban, már ha van hozzá türelmünk. Aki pedig nem ért az ilyenekhez, az nézze át a letölthető oktató fájlokat, melyek természetesen angolul vannak, mellékelt képekkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pcgszerver.blog.hu/api/trackback/id/tr38539090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása